Jag är väl inte galen, heller!

Visst är det mysigt att vara hemma med Baby A och mysa och ge henne mycket kärlek och omtanke! Mindre kul är att hon har feber och ögoninflammation och på det sjukt rastlös. Hennes enda svar på tillsägningar är "Jag är väl inte galen, heller!!"
dessutom är det svinnande åtgång på toapappret för det är lite skräp över allt eller också säger hon att hon har spillt eller att hon var smutsig runt munnen. Tre rullar per dag är normalt, tur att det finns budgetpapper annars hade vi gått i konkurs....

Nu kollar vi på Hitta Nemo efter ha tagit Alvedon och ätit lite kvällsmat!

-" Mamma, jag vet inte ihåg vad han heter. Han heter Emo!"
-" Vem menar du?"
- "Fisken på TV, clano- fisken!"
- "jaha, Nemo?"
- "haha jag sa Emo, vad är det egäntlin? Jag mena Nemo men jag sa fel jag sa Emo, va tokigt!"
Ljuvliga konversationer! Älskar er! :D

Idag är fjärde dagen som rökfri, jag har putsat fönster plockat och skurat ugnen, som började brinna igår! hade ingen aning om att vi hade öppen eld funktion i ugnen, speciellt inte eftersom den är från typ 1950!
lägenheten blev rökfylld och räddningstjänsten kom med blåljus och stora lastbilen bemannad med två "vanliga brandmän" och två rökdykare och en av varje kom upp till oss. Och allt jag ville göra var lite pommes!


Nu ska jag kurera mitt stackars barn!
Lev väl!

Sur som en citron....

Jag är irriterad, sur och känner riktigt att jag vill gapa och skrika, men Baby A ligger och sover så det ska jag inte göra. Skulle ringa och gnälla hos Guldsyrran men det var upptaget, SATAN!
Men jag tror jag har rätt i detta! Om jag säger: "Jag har 150kr att lägga på present." ska väl inte svaret bli "det blev 230kr, annars får ni inte stå med på kortet"? SKIT! Jag blir så sur och personen i fråga går inte diskutera med....
Däremot ser jag fram emot att få reda på en annan sak, och jag ska nog ta reda på den redan på söndag (min födelsedag!)  Men än så lä'nge, hemligt hemligt ;)

Imorrn är Baby A ledig för andra torsdagen i rad, det är så mysigt att ha henne hemma och drömmen skulle vara att ha henne 5timmar/3 dagar i veckan, men eftersom jag läser på universitetet och har nätseminarier till och från så funkar inte det, tyvärr....
Men imorrn ska vi till BVC sen ska vi mysa hela dagen lång! Jag har utlovat potatis och morotssoppa, eller lasagne dagen till ära och Baby A får bestämma, dessutom ska hon få en festis till det!


Likes and dislikes

Idag gillar vi:
systemkrash på skolan, gav mig 4 dagars extra ledighet
Ostbågar
fördummande TV- program
Vänner och familj

och ogillar:
Lövblåsare
Den bitande kylan
Magvärk
Äckligt kaffe
familjeliv.se

Tillkortakommanden

Jag vill bara säga och be om ursäkt för att jag inte fattar bloggen! jag vet inte hur jag ändrar textstorlek, lägger in fina bilder gör flikar och så vidare. Hoppas innehållet i bloggarna är det viktiga!
Skulle helst vilja ha en bloggdesign a la http://ladydahmer.blogg.se  men så skillad är jag inte.
Tycker jag är skitduktig som kunde lägga på en rosa bandet- grej i hörnet, kände mig duktig och proffsig hela dagen på grund av det!
Ska nog bjuda hit världens bästa Emma http://irrelevant.blogg.se/ och be henne hjälpa mig lite! Emma, är du på?

Nu ska jag ta en morgonkopp kaffe till och ringa och kolla så dagislämningen gick bra!

ha en bra måndag!

Vokabulär

Idag kan jag två ord "nej" och "inte"... "Nej klättra inte upp på bordet" "du får inte rita på golvet" "nej nej nej ( hön höll i en glaslykta)nej nej " snodde åt mig lyktan och satte mig med min andra kopp kaffe.
Då ropar Baby A "Ja är väl inte GALEN HELLER" i kattens öra så katten springer iväg, drar ner burken med pennorna och kritorna.... Jag ber Baby A plocka undan dem, då ropar hon "Sitt du på bänken med Lina gör det foalldel, jag stannar här"
Så jag mutade, mutade för kung och fosterland! Plocka upp pennor och kritor så får du festis till frukostmackan OCH så får du kolla på Emil i Lönneberga (favvofilmen just nu och det enda hon svarar när hon har gjort nåt som hon inte ska så citerar hon Emil)
Nu sitter jag med min tredje kopp kaffe, chillar och kollar på Emil, ibland är det sååå skönt att curla sina barn, speciellt när det är söndag ;-)

En dag som någon

Idag har inte så mycket hänt baby A skulle till BVC egentligen men de ringde och bokade om tiden IGEN, men en lekdejt med ena mostern och kusinerna blev av iallafall!
Det ljuvliga trotsen märks fortfarande men idag har jag kunnat hantera den bättre!
En fråga, hur personlig kan man vara på sin blogg?
Nu menar jag inte att jag tänker skriva ut BH- storlek eller konsistensen på Baby A:s blöjbravader, utan typ namn, stad och så vidare`?
Hur tänker folk?  Och hur tänker ni?


ett boktips!

Det ordnar sig- teorier om organisation och kön av Anna wahl, Charlotte Holgersson, Pia Hök och Sophie Linghag (2001) Studentlitteratur
Kom över den här boken inför en uppgift i pedagogik A och blev helt såld (och lite förskräckt!) en bra faktabaserad bok där fyra genusvetare utvärderat arbetsmarknadens syn på män och kvinnor.
I förtexten står det:
Denna bok tillägnar vi Ulla och Frida, som representanter för alla er som arbetar med att förändra könsordningen i organisationer. Vi vill därmed synliggöra ert viktiga, men ofta osynliggjorda, arbete.

Läs den! I command you!

Ljuvliga trots, har du något botemedel?

Jag och en kompis satt och peppade oss själva på nätet igår, vi har barn som är nästan lika gamla och nästan lika trotsiga, tror baby A leder stort, dessvärre. Till och med så dagis blev chockade av alla slag och sparkar riktade mot mig vid hämtning idag. Det är INTE okej att barn slåss och sparkas, men samtidigt måste man komma ihåg (och jag påminner mig ständigt om...) att barn är inte elaka, deras handlingar kan vara det men inte själva barnet i sig. Baby A är den mest omtänksamma, tuffa, coola brud som hon alltid har varit men trotsen ser jag som ett virus typ, det hänger i ett tag, tillbakaslag i "tillfriskningen" kan komma men det är samma tjej trots "viruset". Vissa dagar glömmer jag det, de dagar då hon spottas i håret eller skriker sitt glasspräckarskrik när jag frågar henne något eller då hon säger, "mamma jag kasta alla "pots" (OBS! Inte knark! = tops!) i toan, det funkar inte att spola nu...."
När daddy O är hemma är hon mycket lugnare, men jag får inte vara med och leka, får jag det är det bara speciella bilar jag får parkera eller en speciell mugg som jag får låtsasdricka mitt kaffemämjöölk i.
Daddy O är förvånansvärt lugn med de strider baby A påbörjar och han är världsmästare på att avleda eller avstyra utbrotten! Ibland kommer han på saker som jag nästan är lite avundsjuk på, men samtidigt så spelar vi ju för samma lag alla tre :)

Men å andra sidan de dagar då hon säger "jag har saknat dig idag" blir ännu mer speciella och när hon säger "tack för du lagat så god mat åt mig" får mig att bli stolt över mitt duktiga, snälla och uppmuntrande barn!
Hon är det bästa som hänt mig och det kommer aldrig förändras!


RSS 2.0